Asigurari


Brokerul de asigurare este persoana juridica romana sau straina ori societatea mutuala autorizata in conditiile legii, care, pentru clientii sai, negociaza sau incheie contracte de asigurare si acorda alte servicii in legatura cu protectia impotriva riscurilor sau cu regularizarea daunelor.

Importanta pe care o acordam faptului cã producerea unui risc care a fost ignorat atrage dupã sine pierderi financiare, reprezinta esenta intelegerii activitatii desfasurate de profesionistii in asigurari.
Consecintele pe care le manifesta expunerea la risc inseamna mult mai mult decat valoarea unui transfer al riscului catre o societate de asigurari.

Practic numai o analiza specializata poate arata dimensiunea costurilor financiare initiale ce inlocuiesc pierderile posibile in cazul producerii unui risc asigurat.

Relatia pe care o are un broker de asigurari cu un client al sau este o relatie de parteneriat, brokerul reprezentand interesele asiguratului in fata societatilor de asigurari.

Forma de organizare a unui broker de asigurari este ca persoana juridica specializata in transferul riscului prin activitatea de asigurare.

Brokerul de asigurare asista clientul in relatia cu societatea de asigurari pentru cumpararea unei polite de asigurare sau pentru conceperea unui program special adaptat analizei de management al riscului.

Pentru un program de asigurare deja existent al unui asigurator, brokerul poate verifica sau chiar negocia conditiile contractuale si prima de asigurare pe care o plateste clientul sau.

Un alt serviciu important pe care il poate face un broker este consultanta sau chiar asistenta in cazul dosarelor de dauna pentru clientii sai.

Veniturile unui broker sunt de obicei din comisionul primit de la societatea de asigurari pentru asigurarile pe care acesta le cumpara in numele clientilor sai.Pentru seviciile pe care le face un broker acesta este platit de catre de catre societatea de asigurari sau de reasigurari prin aplicarea unei cote procentuale asupra primei de asigurare sau de reasigurare pe care o plateste clientul.

In lume exista foarte multi brokeri care lucreaza la nivel international pentru a fi mai aproape de interesele clientilor si pentru a cunoaste permanent situatia pietelor de asigurari si reasigurari in special in marile centre financiare ale lumii.

Stabilirea unei strategii pentru gasirea unei solutii optime la o situatie concreta porneste de la identificarea riscurilor, evaluarea acestora, continuand cu elaborarea unui program de acoperire a riscului iar in final gestionarea si controlul acestora pe intrega durata a protectiei.

Brokerii de asigurare prin serviciile de consultanta oferite au un rol foarte important in reducerea cheltuielilor privind acoperirea riscului si monitorizarea unui program de asigurare, fiind astfel considerati experti in asigurari.

 

 

Stiri

Business News